Okunası bir kitap, genel olarak menkibelerle hayatı anlatılmış. Ne var ki kaynaklar da belirtilmiş olsaydı daha güzel olurdu. Sayfa sonun da olmasa bile kitap sonunda kaynakların belirtilmesi, Kitabı Hz. Ebu Bekir (Radıyallahu anh) ile ilgili küçük bir güvenilir hadis kitabı olarak kaynak göstermekte mümkün olabilirdi.Malum günümüz Türkçesinde kaynak bulmak zor olabiliyor.
"EN BÜYÜK SIDDIKIYET VE TESLİMİYET ÖRNEĞİ
HZ. EBUBEKİR
MUSTAFA NECATİ BURSALI"
"Bu Kitabı Asr-ı Saadete açılan bir pencere kabul edebilirsiniz.
Saadet asrından, asrımıza saadet getirmek için açılmış bir mazgal da kabul edebilirsiniz. Yine kabul edebilirsiniz ki, bu kitap diğerleri gibi değildir. Zaman öldürmek için değil, gönül eğlemek için değil, iş olsun diye de değil. Hatta ve hatta birşeyler öğrenmek için de bu kitabı okumayacaksınız. Bu kitabı okurken Kur'an'ın nuzul ettiği yıllara gidecek, İslam dinini iki cihan serverinden öğrenen her şahsın şahsiyedinde dinimizin yaşanma tarzına dair birşeyler öğrenecek ve hemen bunu yaşamayaçalışacaksınız. Demek ki, her kitap kendi seviyesine göre insana birşeyler öğretir, amma hayatın saadet sırlarını kesin çizgiler içerinde veremez.Fakat bu kitap gibileri, bu kaidenin dışında tutulmalıdır.
Evet Hz. Ebu Bekir (Radıyallahu anh) isimli eseri okuyacağız. Okuyacağız amma, Hz. Ebu Bekir (Radıyallahu anh)'e benzemek için, o ufka ulaşmak için koşacağız, bu hedef ve bu hedefte gizli saadet ebediyen mesut edecektir.
Bu eseri okuyarak Hz. Ebu Bekir (Radıyallahu anh)'in insanlık dünyasındaki izlerini bulup o izleri takip edeceğiz. Evet, yolların çoğaldığı şe devirde, istikametimizi tayin edip, yolumuzu bulup, orada ilerlemeliyiz. Bunun için bu kitabı okuyacağız ve okuyoruz." /Hekimoğlu İsmail

Yazar : Mustafa Necati Bursalı
Yayıncı : Çelik Yayınevi
Editör : Ece Özbaş
Baskı : 21.